Borok

Borkínálat

Legyen szó illatos, könnyed fehér-, játékos, olykor pezsgő rose-, vagy egy testes, mély vörösről. A nagy melegben felfrissülést hozó fröccsről, vagy a téli estéken szívet és testet egyaránt melengető mély, szinte csokoládés árnyalatokban tündöklő bordó szőlőcsodáról, a fő szempont itt is az volt, hogy minél inkább sokszínű kínálattal tudjunk Vendégeink kedvében járni.

Fehér Boraink:

 

Kősziklás Irsai Olivér

Az Irsai Olivér bora egy igazi üdítő ital. Hihetetlen gyümölcsösség, frissesség és karcsú savak jellemzik, a végén elegáns kesernyével búcsúzó fehérbort.

Kősziklás Juhfark

Korábbi évszázadokban a juhfark szőlő meghatározó volt a Neszmélyi borvidéken. „Hagyományokhoz visszanyúlva szerettünk volna a mai modern borízlésnek is könnyen értelmezhető bort készíteni ebből a fajtából. Túléretten szüreteltük, fahordóban erjesztettük és érleltük. Elődeink hasonló bort kortyolhattak a mindennapokban. Fajtajelleges, semmivel össze nem téveszthető illatvilágával és izgalmas ízkavalkádjával szívünk csücskévé vált.”

Kősziklás Rajnai rizling

A Királyleányka Erdélyből származó fajta. Szőlővirág illatú borát megkóstolva fehér húsú őszibarack illetve némi egres érezhető. A kevés maradékcukor élénk savait kedvessé teszi.

Szöllősi Cserszegi Fűszeres

A Cserszegi Fűszeres sikeres magyar fajta. Halvány, zöldessárga színű, gyümölcsös jellege illatában és ízében egyaránt határozott reduktív bor. Virágokra emlékeztető illata, üde, könnyed, de lendületes savai kellemes ízbenyomást keltenek.

Szöllősi Sauvignon Blanc

A pincészet zászlós bora. A reduktív technológiával készített borban a Sauvignon fajtakarakter teljességében mutatkozik meg. A bor fogyasztását felejthetetlen élménnyé teszi az illatában és ízében felfedezhető bodzavirág, vágott fű, fekete ribizli, paprika és a paradicsomlevél aromája. Intenzív illata, üde, friss savai a könnyű ételek kiváló kiegészítőjévé teszik.

Szöllősi Magnus Cuvée
A két nagy fehérbor fajta házasításából készített kiemelkedő minőségű reduktív bor,  ami rövid ideig (6-8 hónap) kishordós érlelést kapott. Magas extrakt tartalmú testes karakteres bor. Fogyasztását felejthetetlen élménnyé teszi az illatában Sauvignonra emlékeztető bodzavirág, farkasalma, paprika, paradicsomlevél és az egres. Ízében a chardonnay karakteressége jelenik meg.

Fülöp pince Irsai Olivér

Halvány zöldessárga színének különleges eleganciát adnak a pohárban játszó ezüst fények. Már ránézésre is frissességet ígér, és ezt megadja illatával, ízével is. A szőlővirág, bodzavirág, liliom légies illatához a zöldalma és a fehér húsú őszibarack jegyei adják az alapot, egy kis fűszeresség pedig az izgalmat. Könnyed és elegáns bor intenzív aromákkal, frissítő savtartalommal és a fajta összes szerethető tulajdonságával.

Figula Zenit

Édeskés illat és íz, friss, üde és virágos, a 6 gramm cukor jól áll neki. Szőlő, szőlőhéj illatát aromás íz követi.

Etyeki Kúria Chardonnay

Érlelt, szép chardonnay egy éven át hordóban érlelve – Mérész Sándor szerint az etyeki meszes talajon ennyi időt kell hagyni töltenie a fajtának. Vaníliás, citrusos, finom illat, könnyű, barackkompótos, fehérvirágos korty. Látványos, hosszú, finom tölgyességgel. Szép megjelenés, összetett illat, enyhe tölgyes jeggyel, mellette sok gyümölccsel: lime, alma, körte. Ízben élénk savú, hosszú szerkezetű, tölgyes felhang, utóízében magvak.

Kreinbacher Nagy-Somlói Cucvee

Virágos és fás, telt házasítás traminiből, furmintból, olaszrizlingből és hárslevelűből. Jó savak, hosszú, kovaköves íz.

Oremus Furmint Mandolás

2011 páratlan évjárat a száraz Furmint vonatkozásában. Korai szőlőfakadás, arányos eloszlásban kielégítő csapadék és egész nyáron teljes napsugárzásban fürdött a szőlő Tokajban. Mandolás Furminthoz ép, egészséges, aranylóan sárga szőlőfürtöket szedtek már szeptember elejétől. Könnyen ülepedett a must, majd zempléni tölgyfából készült hordóban erjedt borrá. Már a kisfahordós érlelés során érezhető volt az alakuló csoda, szép, kedves, hízelgő, harmonikus Mandolás.
A bor 2012 augusztusában került palackba és néhány hónapos palackos érlelés után kész arra, hogy kóstoljuk. Illatban fehér virágok árnyalt illata, friss, finom gyümölcsösség a furmint eleganciájával. Ízben sokoldalú, kerek, egy sajátos báj, kedvesség, amely arra késztet, hogy kora ifjúságától kezdve rendszeresen élvezzük szépségét.

 

Rose boraink:

 

 

Fülöp Rosé Pinot Noir

Illata sokrétű: az aszalt meggytől a koktélcseresznyén és a málnaszörpön át az áfonyás fagylaltig felsorakoztatja a bogyós gyümölcsök minden fajtáját. Melegséget áraszt. Nem annyira a friss gyümölcsökre, mint inkább cukorkára hasonlít. Íze ehhez képest csak annyiban más, hogy az illat piros bogyós jellege után inkább a kékszőlőt, kékáfonyát, szedret juttatja eszünkbe. Erdei gyümölcs turmix? Tutti-fruttis rágógumi? Pillecukor? Hagyd meg őket a gyerekeknek, ez a bor úgyis a poharadba varázsolja az összeset egyszerre!

Kősziklás Rosé Pinot Noir

E bor illatában egy nagy kosár málnát érezhetünk. Ízében ropogós savak, gazdag gyümölcsösség figyelhető meg. Jól behűtve kellemes nyáresti frissítő lehet.

Takler Rosé

Rendkívül üde, könnyed, lendületes rosé, gazdag gyümölcsösséggel, legfőképp az őszibarack és narancs vibráló zamataival, enyhe szénsavval kiegészítve.

Pannonhalmi Apátsági Rosé

A Tavaszó- és Babszökő-dűlők pinot noir és merlot szőlőjéből készült reduktív rozé friss, szamócás illattal, sok-sok gyümölccsel, szép, cizellált savvilággal.

Siller:

Sauska Siller

Villányi siller tartályban és használt hordóban érlelve, finom seprőn tartva palackozásig. Színében frissen magozott meggy, illatában fűszeres cigánymeggy, eper jam. Közepes testű, élénk, elegáns, krémes és üdítő. / (2013)

Sötét színű, meleg illatú siller, sok fekete gyümölccsel, fűszerrel, cabernet franc, sauvignon, kadarka, kékfrankos és syrah házasításából. A villányi Santa Digna – mondta róla egy kollégánk a kóstolón. Hordóban és tartályban erjedt, acéltartályban érett gyümölcsösre, kerekre.  / (2014)

Vörös boraink:

 

 

Szöllősi Cabernet Sauvignon

Sötét rubinvörös színű, intenzív gyümölcsös illatú bor, illata meggyre, feketeribizkére, málnára, eperre és paprikára emlékeztet. Száraz, szép savakat mutat, melyek kellő összhangban vannak a tanninnal.

Weninger Sopron Cuvee

A gyümölcsök és a fűszerek játékából talán a meggy és a bors érződik a legerősebben. Csak párszor kell azonban megforgatnunk a poharat, és máris egy földes, avaros, minerális világ bontakozik ki előttünk. A gazdag gyümölcsös ízeket és az ásványos vonalat vibrálóan élénkké teszik a bor savai. A legizgalmasabb élményt az utóíz adja.

Sebestyén Kadarka

Kedves, fűszeres kadarka nagyobbrészt az Iván-völgy terméséből, vegyes hordóban érlelve. Klasszikus szekszárdi, az őszi erdő földesebb jegyeivel.

Szeleshát K2 Kékfrankos

Az örök megbízható kékfrankos remek ihatósággal. Illatában eper, meggy, szilva, feketebors és édes fűszerek. Közepes test, élénk savakkal, közepes tanninnal és lédús erdei gyümölcsökkel.

Sauska Cuvee 11

Kékfrankos, syrah, cabernet sauvignon, merlot és cabernet franc a legjobb siklósi és villányi területekről. Többszöri válogatás, csömöszölve, préselés után 13 hónapig használt és új francia hordóban érlelve. Sokrétű illat: fűszerek, ibolya, szilva és menta. Játékos, vibráló, már fiatalon is nagy öröm.

St. Andrea Áldás Bikavér

Lendületes, határozott karakterű, zamatos bikavér öt szőlőfajtából. Vibráló gyümölcsök, kellemes fűszerek kavalkádja. Kedvesen rusztikus, bársonyos lecsengés. Fajtánként spontán és beoltva erjedt, 19 hónapig érett vegyes hordóban.

Günzer Portugieser

Szuper gyümölcsös, jóivású, friss kékoportó sötétlila színnel. Húsos, szilvás, harapnivaló és arányos. (2014)

Gere Cabernet Sauvignon Barrique

Sötétvörös színű, fás, finoman füstös illatú, közepes testű, tartalmas, klasszikus cabernet. Geréék később szüretelt, érettebb sauvignon-ja hosszú újhordós érleléssel, szederrel, szegfűszeggel és borssal. Érett, igen jóivású és hosszan száraz bor. (2011)

Ikon Cabernet Franc

Mély, érett cabernet franc egy éven át barrique hordóban érlelve. Kávés, finoman fás illat, gazdagon fűszeres kortyja nagy élmény – fekete, kerek, vastag. (2011)