Borok

Borkínálat

Legyen szó illatos, könnyed fehér-, játékos, olykor pezsgő rose-, vagy egy testes, mély vörösről. A nagy melegben felfrissülést hozó fröccsről, vagy a téli estéken szívet és testet egyaránt melengető mély, szinte csokoládés árnyalatokban tündöklő bordó szőlőcsodáról, a fő szempont itt is az volt, hogy minél inkább sokszínű kínálattal tudjunk Vendégeink kedvében járni.

Fehér borok
 
Fülöp Irsai Olivér
 
Olivér, maga szoknyavadász! Hiábavaló minden, csáberejének nem lehet ellenállni. Kacéran pattogó gyümölcsízek, bódító virágillatok, kacsintás, mosolygás, elsuttogott igenek. Biztos, hogy kérni fogsz még!
 
Figula Zenit and more
 
Figuláék primőr fehérbora, 2018-ban is kedves és szerethető lett. Intenzív szőlő illat virágokkal, zamatos korty, újborokra nem jellemző telt kerekséggel, kevés de jóleső maradékcukorral a végére.
 
Pannonhalmi Tricollis Fehér
 
Három dűlő (Széldomb, Tavaszó és Babszökő), illetve három fajta (olaszrizling, rajnai rizling és fűszeres tramini) karakterét ötvözi. Illatban szőlővirágos, rózsavizes jegyekkel. Kortyban zsenge, finoman pezsgő savérzettel, gazdag és lédús ízközéppel, hosszú savakkal.
 
Légli Blanc
 
Lendületes rizling alapú házasítás a déli partról. A savra szüretelt, reduktívan iskolázott házasítás tartályban érett palackozásig. A kezdetben zárkózott illatot fehér virágok és citrusok vezetik, a kortyban lédús zöldalma savaival, könnyű szerkezettel és fanyar lecsengésssel, amit 5 gramm maradékcukor kerekít.
 
Balla Sauvignon Blanc
 
Bodza illatú sauvignon, ménesi gránit talajról válogatva. A két menetben szüretelt szőlő külön erjed, a korábbi szüret a fajta vegetális jegyeire és az élénk savakra, későbbi pedig az érettségre és teltségre élesítve. Citrus, vágottfű és trópusi gyümölcsök illata tölti meg a poharat, a kerek korty pedig ezt folytatja élénk savakkal, egres ízzel, ásványos lecsengéssel.
 
Göncöl Furmint
 
Könnyű és gördülékeny tokaji, színes talajról szüretelve, tartályban erjesztve. Kajszi, sárga alma és virág illat, könnyed korty, érett gyümölcsökkel, jó sav-cukor aránnyal és kerek lecsengéssel. Cukortartalom: 33 g/l.
 
Figula Sáfránkert Olaszrizling
 
Figuláék szőlőit nagyon megviselte a 2016-os, nyári jégverés, így a következő évben még mindig alig-alig termett olaszrizling a csopaki Sáfránykertben. Az itteni öregtőkék tökéletesen beérett, válogatott fürtjeit a kíméletes préselés után nagyon lassan, spontán, tartályban erjesztették Misiék, majd fél éven át érlelték a bort 1000 literes hordókban. Klasszikus, ásványos, nagy rizling született belőle a fajta virágos, gyümölcsös jegyeivel és mandulával.
 
Rosé borok
 
Fülöp Rosé
 
Fogadjunk, itt és most! Az első kortynál el fogsz mosolyodni. Íme, itt az iható, rózsaszín életöröm. Epres, málnás, sőt: vattacukros ízű! Kézen fog és elrepít- vajon hová? Meglátod, csak engedd magad szabadon!
 
 
Takler Pinot Noir Rosé
 
Könnyedre hangolt, visszafogott rosé a burgundi fajtából. Üde korty lendületes savakkal, őszibarack, narancs és grépfrút ízzel. A korty végét leheletnyi szénsav dobja fel.
 
Jásdi Rosé
 
„Szerintem a sav alapú borok nyerőben vannak.” Jásdi István
Csopaki merlot és dörgicsei kékfrankos savakra szüretelve, lazac színűre áztatva, zamatosra erjesztve. Rövid érlelés után, a hűtött tartályból került palackba.
 
Heimann Mammaróza Rosé
 
Kristálytiszta, zamatos rozé nagyobb részben kékfrankosból. Telt és gazdag, mint Heimannék borai általában. Tartályban érlelve került palackba tavasszal.
 
Vörösborok
 
Gere Portugieser
 
100% portugieser bioszőlőből. Alacsony hőmérsékleten, tartályban erjed, majd három hónapig érik ászokhordókban. Lila szín, primőr gyümölcs illat, a kortyban meggy és cseresznye, a visszafogott ászkolás fás jegyeivel. Könnyű, lédús, közvetlen.
 
St. Andrea Akutyafáját
 
Kékfrankosból és oportóból keresztezett blauburger, kékfrankos, pinot noir és turán is helyet kapott a házasításban. Illatos, fűszeres, zamatos bor fekete gyümölcsökkel. Ropogós és hosszú.
 
Linzer-Orosz Kékfrankos
 
„A kékfrankos könnyed, gyümölcsös arcát kerestük.” Orosz Csaba
A fajta „fővárosából”, a 79-es telepítéstől a fiatal tőkékig, sok dűlőről válogatva. A bogyózott kékfrankos acéltartályban, 10-14 napon át erjedt héjon, majd a lefejtett újbor tartályba került vissza további érlelésre. A végső házasításban egy kevés hordós kékfrankos is helyet kapott. Mély szín, hűvös gyümölcsök, fűszerek, kerek korty, meggy ízű savak, cseres lecsengés.
 
Thummerer Tréfli
 
Népszerű édes vörös, hét fajta házasításából. Tartályban erjedt, majd két évig érett nagyhordókban. Gazdag gyümölcsös illat, hömpölygő, viszkózus korty. Alacsony alkoholtartalom, 45 gramm természetes maradék cukor, hosszú utóíz.
 
Zardetto Prosecco Frizzante Secco Brut
 
Glera, chardonnay és muskotály házasítás. Virágos illat, könnyű gyümölcsös korty zöld almával. Frissitő citrusos lecsenegés.
 
Bortolomiol Senior Exra Dry
 
Extra Dry prosecco, azaz a hazájában legnépszerűbb édességű: kristálytiszta, egyenes vonalú és lehengerlően gyümölcsös. Jéghidegen, minden napszakban örömet okoz.
 
Hungaria Extra Dry
 
A jól ismert kék címke barátságosan integet felénk, és igaza van. Bátran levehetjük a polcról, hiszen a friss citrusok és a kevéske cukormennyiség behízelgővé teszik. Jól lehűtve pazar ünneplő ital.
 
Hungaria Irsai Olivér (édes)
 
Lédús, illatos pezsgő a népszerű fajtából. Szalmasárga szín, sok virág, élénk buborékokkal, finom élesztős jegyekkel, üde savakkal és könnyed (65 g/l) cukortartalommal.
 
Kreinbacher Brut Classic
 
A somlói pezsgőház népszerű brut tétele, chardonnay(71%) és furmint(29%) fajtákból. Fehér virágok, finom ásványos füstösség, a háttérben mogyoró, briós és toast tercier aromákkal. Finom buborékok a kellemes felhabzásban, a rétegzett kortyban citrusok, grapefruit, barack és só. Gazdag, mély és jó szerkezetű pezsgő.
Érlelési idő: minimum 18-22 hónap
Dosage: 9 gramm/liter
 
Sauska Rosé Brut
 
Évjárat nélküli, hagyományosan érlelt pezsgő Tokajból. Furmint, chardonnay, hárslevelű és pinot noir házasításából, kilenc hónap seprőn érleléssel. Zamatos, karakteres.