Pálinkák

TIPP! Legyen stílusos egész évben: Ajándékozzon különleges pálinkát!

Családi ünnepek, születésnapok, névnapok különleges alkalmakkor nem tudja mivel lepje meg a család férfitagjait, üzlettársait, partnereit, beosztottait? Segítünk. Legyen talpraesett, stílusos és egyedi!

Mi már tudjuk: van, aki szereti a pálinkát és van, aki még nem ivott.

Válasszon ajándékot a Pálinka Patika patinás pálinkaválasztékából! Sok félét beszerezhet sok helyen, de ha egyedi csomagolású minőségi pálinka mellett dönt, nálunk a helye!

Várjuk a Pálinka Patikában!

Kedves Vendégeink!

Mivel a Pálinka Patika Esztergomban közel 250 termékkel igyekszik kielégíteni az Önök igényeit, folyamatosan megújulva, frissítve azokat, egy kis segítséget szeretnénk nyújtani, hogy mindannyian megtalálják a kedvükre való, vagy kedvencükké alakítható italokat. Legyen szó pálinkáról, rövid italokról, koktélokról, borokról, frissítő limonádékról, vagy kávé és tea különlegességekről.

Pálinka

Fő profilunk a méltán híres nemzeti italunk: a pálinka.
(A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.)

Eddig 9 főzde, közel 100 féle gyümölcs-, törköly-, mézes-, ágyas-, valamint zöldségpárlatával igyekszünk vendégeink kedvében járni. Az alábbi főzde- és termékismertetőkkel igyekszünk a kellő mennyiségű információval szolgálni, hogy kedvüknek és igényeiknek legmegfelelőbb italt fogyaszthassák nálunk.

Márton és Lányai Pálinkák

Az 1991-ben alapított vállalkozás Tolna megyében, Györkönyben található. Mérnöki munkája mellett – hobbiként – sajátította el Márton János a pálinkafőzés tudományát és indította útjára a családi vállalkozást feleségével és lányai segítségével. A cég kezdetben bor- és almapárlat előállításával foglalkozott.
A MÁRTON ÉS LÁNYAI pálinkák ismertsége és elismertsége az évek során egyre nőtt. A MÁRTON ÉS LÁNYAI pálinkák minőségének megmérettetése érdekében rendszeresen részt vesznek hazai (Hundeszt, Gyulai Pálinkaverseny) és nemzetközi (osztrák Destillata) párlatversenyeken, ahol minden évben számos díjjal – arany, ezüst, bronz érem – jutalmazzák a Márton pálinkák minőségét.
2008-ban a Destillata Nemzetközi Pálinkaversenyen a magyarországi Nemzetgyőztes címét nyerték el.
Bár a piac igen telített, mára már bebizonyosodott, hogy a válogatott gyümölcsből, gondos munkával készített pálinkáik és párlataik a kultúrált pálinkafogyasztók kedvenceivé váltak.
Értékesített Pálinkák:
Gurulós málnapálinka, Magyar kajszibarack pálinka, Debreceni muskotályos szilvapálinka, Irsai Olivér szőlőpálinka, NOCINO Mézes ágyas zöld dió, Mézes ágyas konyakos cigánymeggy, Fenyővíz Boróka párlat, Sauska aszútörköly, Cigánymeggy, Szomolyai feketecseresznye

Brill Pálinkák

A Brill Pálinkaház egy kis családi vállalkozás, de minőségben, tudásban a hazai mezőny élvonalába tartozik.  A Brill Pálinkaház egy családi tulajdonban levő pálinka-manufaktúra. Krizl Edit és Nagy Attila 2000 óta készítik itt a legkülönlegesebb pálinkákat és párlatokat a hazai csúcs-gasztronómia számára. A Tolna megyei Harc községben található főzde stílusában a modern, innovatív gondolatok mellett a hagyományok tisztelete is komoly szerepet kap. A tulajdonosok hiszik: nem kizárólag jó pálinkát, hanem igazi pálinka-élményt érdemes nyújtani. Épp ezért igyekeznek a legtisztább ízeket és illatokat bemutatni, melyek szőlőben, törkölyben, gyümölcsben vagy netán zöldségben megteremhettek.
2010-ben az egyik legmagasabb szintű szakmai zsűri „Magyarország Legjobb Pálinkája 2010” címmel tüntette ki a manufaktúra 2009-es évjáratú Irsai Olivér Szőlőpálinkáját. 2013-ban pedig pálinkatörténelmet írt a Brill. A harci főzdének ugyanis sikerült az, amit eddig senki nem ért el Magyarországon. Három év elteltével ismét a legjobb tudott lenni. Birskörte pálinkájukkal másodszorra is megnyerték a „Magyarország legjobb pálinkája címet”. Kiemelkedően magas szakmai munkáját elismerve pedig 2013-ban a Brill Pálinkaháznak ítélték a „Magyarország legeredményesebb kereskedelmi főzdéje” címet is.
Mottójuk:
„a pálinka – élmény – melynek megfelelően minden csepp pálinkában igyekszünk a természet csodáit feltárni vendégeink előtt „
Értékesített Pálinkák:
Bock Capella Cuvée törkölypálinka, Sárgabarack (Gönci magyar kajszi) pálinka, Őszibarack (Redhaven), Birs körte pálinka, Sárga vilmoskörte pálinka, Szilva (Lepotica) pálinka, Alma (Topáz) pálinka, Zeller párlat, Cékla párlat, Paradicsom párlat, Sütőtök párlat, Medvehagyma párlat, Spárga párlat, Sárgarépa párlat, Piros vilmoskörte pálinka

Panyolai Pálinkák

A Panyolai Pálinkát az 1700-as évektől ugyanazzal a hittel és odaadással készítik. Eredményeiket nem a szerencsének, hanem különleges természeti adottságaiknak és töretlen szatmári hagyományoknak köszönhetik, melyek ezen a földön több száz évre nyúlnak vissza. A Panyolai Pálinkák minden kétséget kizárva Magyarország legkedveltebb és legkifinomultabb italai közé tartoznak. Ahogy az köztudott: az elismerés alapja a Panyolai Pálinkák ősi készítési módja, a nemzedékről nemzedékre szálló tapasztalat, a részletekre kiterjedő alaposság és a tisztességesen végzett munka egészséges elegye.
A Panyolai pálinka kimondottan kedves partnerünk, hiszen nekik köszönhetjük, hogy újra testet ölthetett Esztergom Itala: Panyolai Schrank Meggy-lelke.
Értékesített Pálinkák:
Aranyalma, Aranykörte, Aranyszőlő, Elixír Szatmári Szilva, Elixír Szabolcsi Alma, Elixír Vilmoskörte, Elixír Fürtös Meggy, Elixír Fekete Cseresznye, Elixír Feketeribizli, S.Q. Szatmári Szilva, S.Q. Szabolcsi Alma, S.Q. Vilmos Körte, S.Q. Fürtös Meggy, S.Q. Kajszibarack, S.Q. Fekete Cseresznye, Rubinmeggy, Mézes meggy, Mézes Fahéjas alma, Mézes Málna, Mézes Ánizsos szőlő, Mézes szilva, Mézes Zöld dió, Rubinszilva

Etyeki Czímeres Pálinkák

Történetük gyökere 2005 őszéig nyúlik vissza. Abban az évben A Pap család bodzaföldjén nem tudták betakarítani az éves kemény munka gyümölcsét. Időjárási és emberi behatásoknak köszönhetően szinte minden kárba ment. Az első keserűséget azonban tettek követték. Lekvárt, szörpöt készítettek és a vegyész édesapa egy közeli pálinka főzdében lefőzette az első bodzapálinkájukat. A pálinkáról meglepően jó visszajelzéseket kaptak, elhatározták, hogy a következő évben a termés egy részéből újra pálinka készül majd. Gondolatban talán ekkor fogalmazódott meg az, ami mára valóra vált. Elkezdtek komolyan foglalkozni annak lehetőségével, hogy saját név alatt készítsünk pálinkát. A gondolatokat tettek követték és Etyeken a pincesor végében megvásároltak egy gyönyörű területet. Az ezt követő év építkezéssel és tanulással telt, míg végül 2010 tavaszán a családi címer szárnyai alatt útjára bocsájtották az Etyeki Czimeres Pálinkát.
Értékesített Pálinkák:
Jonagold Alma pálinka, Bodza Pálinka, Málna pálinka, Meggy pálinka, Érlelt Szürkebarát szőlő, Mutsu alma pálinka, Tramini szőlő pálinka, Vilmoskörte, Őszibarack, Érlelt szilva, Kajszibarack

Gusto Pálinkák

A Gusto cég elismert múlttal és sok éves tapasztalattal rendelkezik az alkoholos italok előállításában. Családi tradíciók és receptek szintúgy, mint a mindig tökéletesre való törekvés segítik tevékenységük iránti elkötelezettségüket.
Kötelességüknek tartják az évszázados tradíciók megőrzését és az ezeken alapuló szakértelem továbbörökítését.
A tökéletesre való törekvés, a részletekre legaprólékosabban odaadó figyelem, a legkorszerűbb technológia és technikai felszerelés mind részei annak, hogy e nemes párlatokat olyan színvonalon képesek előállítani, hogy azok a legkifinomultabb ízlésűeknek is páratlan gasztronómiai élményt nyújtsanak.
Legmagasabb minőségi kategória eléréséhez hozzájárul az is, hogy pálinka lepárló üzemük a magyar gyümölcstermesztés egyik fellegvárában, Kecskemét mellett Lajosmizsén helyezkedik el. Ez a körzet Magyarország egyik napfényben leggazdagabb vidéke, ahol a napfényes órák száma a vegetációs időszakban eléri a 1770-et. Gyümölcspálinkáink kiváló ízvilágát az aranyhomok egyedülálló körülményei biztosítják.
Értékesített Pálinkák:
Birskörte pálinka, Kecskeméti barack, Cigánymeggy, Irsai Olivér, Ágyas japánszilva, Érlelt besztercei szilva pálinka, Érlelt cserszegi fűszeres szőlő, Érlelt vilmoskörte, Érlelt Kecskeméti barack pálinka, Málna pálinka, Mézes ágyas meggy, Érlelt alma, Mézes birs

Agárdi Pálinkák

Az Pálinkafőzde Agárdon a Sreiner-tanyán található, közvetlenül a gyümölcsöskertek és az Agárdi Termálfürdő szomszédságában.
A Pálinkafőzde 2002-ben épült zöldmezős beruházásként, majd később Látogatócentrumuk is megnyitotta kapuit, ahol palackos pálinkáik teljes választékával, kóstolóprogramokkal, kiváló étteremmel várja a látogatókat, és helyszínt biztosít rendezvényeknek, konferenciáknak.
A helyszín kiválasztásában döntő szerepet játszott, hogy a főzdét körülölelő gyümölcsösök szinte korlátlan forrását biztosítják a csúcsminőségű pálinka előállításához szükséges első osztályú gyümölcsöknek.
Gasztronómiatörténeti eseményként értékelték a szakemberek 2002-ben az Agárdi Pálinkafőzde megnyitását. Az évszázados tradíciókra építő szakértelem, a legkorszerűbb technológia, valamint a minden részletre kiterjedő gondoskodó figyelem ötvözésével a főzde a valódi magyar pálinka olyan, a legkifinomultabb ízlésnek is megfelelő, legmagasabb minőségi kategóriájú választékát kínálja, mely nemcsak a hazai fogyasztóknak szerez meglepetést, de a Magyarországra látogató külföldiek számára is páratlan gasztronómiai élményt nyújt.
Az Agárdi gyümölcspálinkák a kizárólag a magyar gyümölcsre jellemző egyedi ízvilág jegyeit hordozzák. Gazdag, friss aromáikkal, tiszta, gyümölcsös ízeikkel párlataink – a fogyasztók és a szakma egybehangzó véleménye szerint is – a hazai gasztronómiában évtizedek óta létező űr betöltéséhez járulnak hozzá. A magyar pálinka presztízsének megóvása iránti elkötelezettségüket az üzem méretei is tükrözik: a kézzel palackozott és címkézett, korlátozott mennyiségben készülő Agárdi pálinkák nem okozhatnak csalódást a termelési mutatók kedvéért.
2015. DESTILLATA GÁLA – Az Agárdi Pálinkafőzde Európa legjobbja Vértes Tibort pedig az Év Főzőmestere
Értékesített Pálinkák:
Szilva pálinka, Irsai Olivér Szőlő pálinka, Érlelt Alma pálinka, Kajszibarack pálinka, Fekete cseresznye pálinka, “Szivar” Aszútörköly pálinka, Cigánymeggy pálinka, Barrique Szilva pálinka, Piros Vilmoskörte pálinka, Birs pálinka, Málna pálinka, Szeder, Kökény, Bodza, Madárberkenye pálinka, Heimann Digestif Borpárlat, Agárdi Csokoládé likőr, Agárdi Meggylikőr, Agárdi Málnalikőr

Schiszler Pálinkák

A név a pálinka mögött
„Jó korban születtem” – vallja Schiszler Péter, aki a természet szeretetét és tiszteletét már a szőlő-és gyümölcstermesztéssel foglalkozó szüleitől megtanulta. Ők indították el a borászat útján, melyet fáradhatatlan munkával és hittel mára országos hírűvé fejlesztett. A szakma szeretete, a piac kihívásai és előrelátó üzletpolitikája eredményeként kezdett új tevékenységbe.
A főzde bemutatása
A minden részletében modern épület egyszerre szolgál kóstolóteremként és pálinkafőzdeként. A hely hangulatának sarokköve a főzdét a kóstolóteremtől elválasztó üvegfal, ami minden pálinkaszerető ember szívét megdobogtatja.
„Kezünkben a töltött tulipános pohárral, a már palackozásra kész ízeket elemezni miközben látjuk az alkímiát, ahogy a gyümölcsből épp pálinka fő… utánozhatatlan érzés” – vallja Farkas Miklós főzőmester.
A főzde lelke a kétszakaszos Ulrich Kothe berendezés. A réz főzőüst 500 literes, a finomító 300 literes, amihez négytányéros koncentráló oszlop is tartozik, így készülhetnek benne kisüsti és egyszakaszos is.
Értékesített Pálinkák:
Vilmoskörte, Érlelt szilva, Cékla, Madárberkenye, Feketeribizli, Érlelt sárgabarack, Érlelt alma, Irsai Olivér szőlő

Csalló Pálinkák

Cégünket 1993-ban – vegyészmérnökökként – családi vállalkozásként hoztuk létre azzal a céllal, hogy hagyományos kisüsti pálinkát állítsunk elő. A cégnév választással a bizalmat kívántuk erősíteni azzal, hogy családi nevünket adtuk tevékenységünkhöz.

1999 januárban – zöldmezős beruházásként – Balatonalmádi határában, a festői szépségű Vödörvölgyben indítottuk el bérszeszfőzdénket a környező és távolabbi lakosság legnagyobb megelégedésére. Vonzáskörzetünkben – és kicsit távolabbról is – közel 2000 visszatérő partnerrel kerültünk kapcsolatba

Bérfőzés keretében arra törekszünk, hogy rugalmasan alkalmazkodjunk a főzetők igényeihez, számukra a beszállított alapanyagból a legjobb minőségű pálinkát állítsuk elő.

Küldetésünknek tekintjük a Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzését, – de nem utasítjuk el a korszerű szerkezeti anyagok, a műszerezés kínálta előnyöket -. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással – saválló hűtőket és tárolótartályokat alkalmazva – állítjuk elő az 50%-os “kisüstit”. A vásárlók igényeinek megfelelően 2008. évtől 42%-os pálinkákat is forgalmazunk. A szakirodalomban megjelenő legújabb eredményeket figyelemmel kísérve végezzük munkánkat, melyben jelentős szerep jut a tudásnak, tapasztalatnak.

A meglévő szakértelem és megszerzett tapasztalat alapján 2005-ben láttuk elérkezettnek az időt, hogy saját, palackozott pálinkával megjelenjünk a piacon. Megépítettük palackozó üzemünket.

A kereskedelmi pálinka előállításához az alapanyagot az adott gyümölcs magyarországi legjobb termőhelyeiről szerezzük be. Kézi válogatással biztosítjuk, hogy csak érett, egészséges gyümölcs kerüljön feldolgozásra. Szakértelmünk, több éves tapasztalatunk jelent garanciát a jó minőségre. Termékeinket a gasztronómai élvezetek kedvelőinek szánjuk, akik szeretik a különlegességeket, a tiszta, természetes ízeket, elutasítják a világunkat elárasztó mesterséges aromákat, szinezékeket tartalmazó termékeket, tisztelik a hagyományokat. Pálinkáinkat kis volumenben hozzuk forgalomba.

Működtetjük a HACCP (Élelmiszerbiztonsági) rendszert, az ISO 9001:2000 Minőségbiztosítási rendszert.

A környezetvédelmi előírásoknak maradéktalanul eleget téve a hulladékokat hatósági engedéllyel talajerő visszapótlásként hasznosítjuk. A természeti erőforrásokkal takarékosan bánunk; a hűtővizet visszaforgatjuk, az energiát megújuló erőforrásból nyerjük.
Jelszavunk: Természet, Hagyomány, Minőség
Értékesített Pálinkák:
Kökény, Eper, Faeper, Vadkörte, Cseresznye, Áfonya, Érlelt kajszibarack, Érlelt Irsai Olivér szőlő pálinka, Sörpárlat, Fürtös vadmeggy, Galagonya, Hárem pálinkák egzotikus gyümölcságyon

Békési Pálinkák

A történet 1984-ben kezdődött, amikor is Békési Zoltánnak és édesapjának a szabályok lehetőséget biztosítottak, hogy mint magán személyek kezdjeke el pálikát főzni. Majd a megfelelő ismeretek elsajátítása után kezdetét vette a pálinkafőzést. Mára azonban a vállalkozás jócskán túlszárnyalta az elképzeléseket. 2003-ban nyitotta meg kapuit a főzde, ahol szeretettel várja az ide látógatókat. A megnövekvő látogatói forgalom viszont szükségessé tette egy nagyobb és korszerűbb kóstoló és bemutatóhely létrehozását. Békés belvárosában található az a régi műemlék épület, melyben létrehozták a Békési Szilvapálinka Centrumot. A létesítmény tervezésekor nagy hangsúlyt helyeztek, arra hogy a pálinka iránt érdeklődők egy komplex szolgáltatást kapjanak. A BPC-ben közel 200 féle pálinka kóstolható meg, saját maga főzheti meg pálinkáját, majd tárolhatja pálinka trezorban. Hitvallásuk: újrateremteni azt a közösségi érzést, amit egykoron a pálinkafőzés jelentett az emberek számára. Egy hely, mely magába foglal mindent, ami a pálinkához kell.
Értékesített Pálinkák:
Bodza, Birs, Vörös szilva, Cigánymeggy, Kisüsti málna, Bíbor kajszibarack, 12éves single barrel whisky