Kávé-Üdítő

Italkínálatunk megtervezésekor nagy hangsúlyt fektettünk a partnerekre, melyben mindenképp a megbízható, értéktartó és prémium minőséget képviselő cégekben leltünk társat.

Kávé, Kávé különlegességek

Tudjuk, hogy a nap bármely percét élvezetesebbé tudja tenni egy csésze gondosan elkészített kávé, legyen szó egy karakán, erős espressoról vagy egy lágy, krémes tejes kávéról. Ebben társ az Illy.

A céget 1933-ban alapította Illy Ferenc magyar származású üzletember, az olasz presszókávé atyja. A vállalkozást később fia, Ernesto Illy (1925–2008) vezette, jelenleg pedig a család harmadik generációja foglalja el az elnöki posztot.
 
Az Illy fontosabb termékei különböző kávékeverékek, melyek legfontosabb tulajdonsága, hogy 100%-ban arabica kávészemekből készülnek. A termékeket – a világon elsőként – légmentesen lezárt fémdobozba csomagolva hozták forgalomba. A kávé több mint felét exportra termelik a világ 140 országába.
 

Dammann Forró teák

A különleges minőségű francia Dammann Fréres teákat készítő patinás francia cég több mint 3 évszázada látja el az exkluzív európai vendéglátóhelyeket, szalonokat teával. A Dammann a világ 60 országában van jelen, minősége miatt a világ egyik legjobb kávéjaként ismert illy választotta kávéja mellé.

Teaínyenceket is elkápráztató választék

A klasszikus fekete teáktól a gyümölcs-, zöld- fehér és különféle extra ízesített teákig minden megtalálható a kínálatban. Története során a Dammann 3300 teakeveréket alkotott, évről évre változó kínálatában 270 féle klasszikus ízesítetlen, és kreatív, természetes alkotóelemekkel, virágszirmokkal, olajokkal ízesített, illatosított tea található.

Szálas tea kristályfilteres csomagolásban

A Dammann a minél tisztább tea érdekében filteres teáihoz ún. kristályfilteres szövött tasakokat használ, melyekben a hagyományos filterek alacsonyabb minőségű, apró tealevél törmeléke helyett szálas tea található. A Dammann ezzel egyesíti a szálas tea minőségét a filteres teák praktikus előnyeivel. Nagy hangsúlyt fektet a tea tálalására is, egyedülálló választékot biztosít a különféle kiegészítő, kínáló termékekből.

Szirupok: Monin

Nem mehetünk el szó nélkül a kreatívan és széles körben felhasználható és kiemelkedően magas minőséget képviselő Monin termékek mellett, melyek sokban színesítették italválasztékunkat.
A Monin cég
A francia alapítású, mai napig Franciaországban működő Monin cég családi vállalkozásként indult 1912-ben, George Monin vezetésével. Az általuk gyártott, kiváló minőségű termékek hamar világszerte közkedveltekké váltak.

A Monin szirupok, pürék és egyéb termékek nem csak a koktélokat színesítik meg, hiszen felhasználhatóak limonádékba, szörpökbe is, utánozhatatlan és egyedi ízvilágukkal a legegyszerűbb italt is feldobják. A szirupok és pürék mellett szószok, öntetek is megtalálhatóak a termékek között, ezek a forró italok elkészítéséhez lettek kifejlesztve. Legyen az tea vagy kávé, a Monin szószok és öntetek segítségével ezek az italok is különlegesebbé tehetők.

A Monin cég kiváló termékei nálunk a nyári frissítők elengedhetetlen és közkedvelt limonádék, alkoholos- és alkoholmentes koktélok alapjai is egyben; a teljesség igénye nélkül, legyen szó akár egy közkedvelt maracujás-, egy hazai körben különlegességnek számító litchis- vagy egy első hallásra meghökkentőnek tűnő, de ízre Mindenkit elvarázsoló uborkás limonádéról.

A színes üdítőpalettát szörpökkel és gyümölcslevekkel tettük még változatosabbá, melyben a már pálinkáknál is fontos szerepet kapott Agárdi pálinkafőzde lett partnerünk a remek minőségű
Agárdi Almárium termékeivel.

Gyümölcslevek és szörpök

Az Agárdi Almárium gyümölcslevek a lédús és zamatos gyümölcsök hamisítatlan nektárjai, melyek természetes tisztaságukban örökítik meg a magyar gyümölcsök jellegzetes ízeit és gazdag aromáit.
Az Almárium gyümölcslécsalád jelenleg három terméket tartalmaz:
– Szűrt Almalé
– Otelló Szőlőlé
– Kajszibarack nektár.
A sorozat legfőbb különlegességét az adja, hogy nem csak mesterséges aromáktól és adalékoktól mentes, de tartósítószereket sem tartalmaz!
Egy forradalmian új eljárásnak köszönhetően viszont eltarthatósággal mégis rendelkezik úgy, hogy annak következtében nem egy kompótosra főzött, hanem a frissen facsart gyümölcsre megszólalásig emlékeztető levet kortyolhatunk az év bármely időszakában.

Cigánymeggy és bodza szörpjeik pedig vissza idézik gyermekkorunkból „Nagyi” szívvel-lélekkel főzött ízeit, melyek oly édesek és pezsgően üdítőek voltak.

Italkínálatunk nem lehetne teljes a csapolt és üveges sörök-, szénsavas és rostos üdítők-, a különböző röviditalok- és koktélok nélkül.

Kávégép
Faema E61
1961-ben jelentkezett a Faema cég egy olyan fejlesztéssel, ami forradalmasította a presszógépeket. Ahelyett, hogy rugós csaptelepet használtak volna, egy elektromos szivattyúval pumpálták át a vizet egy hőcserélő rendszeren a fejhez. Egy melegvíz-cirkulációs rendszert is alkalmaztak, ami stabilan tartotta a fej hőmérsékletét. Ez a gép igazi ikonná, kultikus tárggyá vált, sok belőlük a mai napig üzemel.